Skogens skafferi
Idag har vi tagit del av skogens fantastiska skafferi
Svamp
đ
Â

"fingersvamp"
Â
Dessa fick trÀngas i stekpannan med kantareller och taggsvamp som fick förgylla vÄra kvÀllsmackor med bÄde smak och fÀrg!
Â

"Kantarellmix"
Ă„ en Ă„ annan taggis
Â
Â

"Sotvaxskivling"
Â
En ny vacker favorit i svampkorgen!
FemstjĂ€rnig godingÂ
 âïžâïžâïžâïžâïž
Â
lÀtt att plocka
lÀtt att rensa
lĂ€tt att stekaÂ
lÀtt att eta
Â

"Sotvaxskivling"
Â
Vi fick en följeslagare...
Â

"Lisa"
Â
LadugÄrdskatt/skogskatt
Hon följer oss vart vi Àn gÄr
â€ïž
Â
Hemma igen var alla smÄ ben lite trötta...
Â

"Alma"
Â
FÄrtickor och sotvaxskivlingar stektes ska frysas in och sparas till vinterförrÄdet.
Â
FÄrticka Àr ett bra alternativ till kött!
Â
Steka Ă„ stuva
blir jÀttegott
&
panera och steka biffar,
lÀgga in och göra "sill"
Àr sÄnt jag vill prova pÄ!
Â

Â
En del ska torkas och kommer passa fint i höstens grytor och soppor
Â

Â
Gillar att kliva ut i skogen,
ett fantastiskt rum att vistas i...
...Ànda tills jag fastnar i ett spindelnÀt,
dÄ blir jag stel, livrÀdd, skriker, hoppar och skrÀmmer livet ur skogen för en liten stund och jag lovar att aldrig mer komma tillbaka!
đ
skrattar
gÄr vidare
 och glömmer till nÀsta gÄng!
Â
//elenaisabel
Â
Â
HĂ€rligt, vilken blandning! Du fĂ„ nog lĂ€ra mig lite mer om svamp, jag Ă€r sĂ„ feg. Blir bara kantareller och Karl-Johan. đ