Grönkål

Häromdagen när jag var i vår mataffär
i Älghult, sålde de lokalt odlad grönkål.
 
"Grönkål från Dubberås"
 
Det ingick även ett litet recept. 
Sånt blir jag glad av och jag köpte en rejäl bukett!
 
Det mesta gjorde jag en mumsig stuvning på och så provade jag på att göra lite grönkålschips!
 
 
Skölj
repa av från den tjocka stjälken
riv i mindre bitar 
dränk in i olja och massera in
lägg i ugnsform, på med salt
och vips in i ugnen!
200 grader
10 min 
 
 
Blev helt ok!
La dem på hushållspapper för att få bort lite av oljan. De blev mycket spröda.
Krispigt nyttigt
på någotvis!
 
 
Självklart fick hönsen ta del av denna gröna läckerhet!
 
Visste inte riktigt vad jag egentligen tyckte om grönkål, men nu vet jag och den kommer absolut att få en plats i mitt kål land nästa år.
🌱
 
Mer grönt åt folket!
 
//elenaisabel
 
 
Heléns Gott o Blandat
2014-09-29 @ 14:25:56
URL: http://helensgottoblandat.blogspot.se

Mums med grönkål...jag gör en röra till jul...mumsigt med lite grönt på julbordet, bland alla skinkor, korvar, köttbullar mm :-) Vill du test så har jag receptet på bloggen, tror det finns under etiketten julmat. Kram Helén

Svar: Tack! Det ska jag kolla upp!
Elena Jonasson




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

elenaisabel.blogg.se

Länge leve livet på landet! Inredning, design, renovering, odling, mat, familj, djur, drömmar och idéer är lite av vad bloggen har att erbjuda!

RSS 2.0